Pán dirigent Košler pašoval krokodýla!

10.12.2013 14:16

Pán dirigent Košler spomína na kurióznu situáciu: 

Zdeněk Košler:

„Naši celníci jsou velmi přesní, mají přehled a jsou přitom většinou i velmi korektní, dokud na ně nejdete s průhlednou fintou. Zvláště pak ti na letišti v Ruzyni. S jejich exaktností jsem po mnoha zkušenostech kalkuloval, když jsem si ze zájezdu do Japonska přivážel krokodýla. Přesněji asi 15 cm dlouhého živého kajmana. V Tokiu se totiž mezi orchestrem ČF rozneslo, že si ho tam chci koupit, a než jsem to mohl dementovat, byla tato představa v orchestru tak zafixovaná, že bych byl určitě „ztratil svou tvář“, kdybych to nebyl udělal.

V letadle jsem ho každé dvě hodiny za sympatizující spoluúčasti kolegů postřikoval vodou, aby se nezadusil. V Zürichu mi skoro zmrzl ve vaně, když jsem na něj trochu pozapomněl, ale ještě před přechodem státní hranice (jak zní předpis) jsem napsal do celního prohlášení „krokodýl“, v naději, že mne úředně zbaví dalších starostí o něj, protože živá zvířata se nemají převážet. Sympatická úřední osoba vzala moje prohlášení do rukou a četla: - Hodinky, sako, kimono, krokodýl, elektronická kalkulačka… „Hm, ukažte mi tu kalkulačku!“  Stála mě pár korun, zatímco můj kajmánek prošel, protože ho zřejmě pokládali za hračku. Vždyť koho by napadlo, že si někdo přiveze z Japonska živého krokodýla!

Snad jen že v dirigentech se dá těžko vyznat, vždyť muzikanti ne nadarmo tvrdí, že „někteří dirigenti jsou všichni stejní“!

Kajmánek je řádným občanem pražské zoologické zahrady. Až si zase někdy vzpomenu, dovezu mu kamaráda!“

 

Vedeli ste, že...

Pripravujeme pre vás výstavu o dirigentovi Košlerovi, ktorá sa bude konať od 22.12.2013 v priestoroch Národného divadla v Prahe. Prídite sa pozrieť:-) 

 

© 2013 Všetky práva vyhradené.

Vytvorte si web stránku zdarma!Webnode